• Trygghet och studiero för barn och elever

15 augusti 2019

Vi vill ge ditt barn och alla andra elever på Haninges kommunala förskolor och skolor den kunskap de behöver för att de ska stå väl rustade för framtiden. För att lyckas behöver både vi och du som vårdnadshavare ta ansvar. Vi har tagit fram informationsbroschyrer om samarbete, ansvar, trygghet och vad du som vårdnadshavare kan göra för att ditt barn ska klara sig bra i förskolan och skolan.

• Ta chansen att utvecklas som förälder!

5 augusti 2019

Få saker är viktigare än relationen med våra barn. Barns relationer till sina föräldrar har stor betydelse för både den psykiska och fysiska hälsan under hela livet. Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en god och kärleksfull uppväxt.

• Informationsbroschyr på flera språk

17 juni 2019

Nu finns broschyren "Så ger vi ditt barn bra förutsättningar i förskolan" på flera språk.

• Dags att nominera din favorit till pedagogiska utmärkelser 2019

12 maj 2019

Vet du någon lärare, förskollärare, kock eller någon annan inom skolvärlden som har gjort det där lilla extra och är värd att uppmärksammas? Nu är det dags att skicka in nomineringar till utmärkelser för pedagogiska insatser. Nomineringen pågår mellan 13 maj och 7 juni.

• Trygghetsskapande arbete i förskolan och skolan lockade många till årets första skoldialog

30 april 2019

25 april bjöd Tobias Hammarberg (L), ordförande i grund- och förskolenämnden, Maria Fägersten (S), ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden samt Henrik Lindh, utbildningsdirektör in till årets första skoldialog. Temat som var trygghetsskapande arbete i förskolan och skolan, lockade många deltagare till Kulturhusets auditorium.

• Ansök om skolskjuts senast 1 april

26 februari 2019

Alla elever i grundskolan, grundsärskolan och gymnasiesärskolan som har behov av skolskjuts måste ansöka om skolskjuts varje nytt läsår.

• Lyckad skolkonferens samlade internationell publik i Haninge

14 februari 2019

För tredje året i rad arrangerade Haninge och Tyresö kommun den internationella skolkonferensen researchED som traditionsenligt hölls på Fredrika Bremergymnasiet. Den riktar sig till alla som är intresserade av skolutveckling och den senaste forskningen inom pedagogik. Konferensen lockar pedagoger, skolledare, tjänstemän, politiker och forskare från hela världen.

• Trygg trafikmiljö vid skolstart

9 januari 2019

Den här veckan börjar skolorna igen och fler barn och vuxna rör sig ute i trafiken. Tänk på att vara försiktiga och visa hänsyn mot varandra. Här finns några tips på hur vi alla kan hjälpa till att skapa en trygg trafikmiljö vid skolorna.

• Tre broschyrer för dig som är vårdnadshavare

20 december 2018

Vi vill ge ditt barn – och alla andra barn i Haninges kommunala skolor och förskolor – den kunskap och omsorg de behöver för att de ska stå väl rustade för framtiden. Som hjälp har vi tagit fram tre broschyrer.

• {{item.Title}}

{{item.LastModifiedString}}